Wie zijn wij ?

 

Wij zijn Sander Klein Bramel & Gerdien Berendsen en wonen met onze 2 kinderen Femke ( 2006) & Jurre (2009) in het buitengebied van Laren in de gemeente Lochem.

Ons huis ligt aan de rand van het dorp en grenst aan het mooie Gelderse landgoed Verwolde. We wonen vanaf 2004 in dit dorp en zijn in 2015 verhuist naar deze dubbele bewoning.

In het voorjaar van 2018 zijn wij begonnen met ons gezinshuis voor jongeren.

 Sander

 

Sander werkt als meewerkend voorman, hekwerkmonteur,

bij Arfman hekwerk in Holten. Hij heeft de Middelbare Agrarische School gevolgd en daarna in verschillende takken van het agrarische bedrijfsleven gewerkt.

Vanaf de geboorte van onze dochter Femke werkt Sander 4 vaste dagen per week.

Nu met het gezinshuis is dit een goede combinatie.

Zo kan hij ook het gezinshuis ondersteunen waar nodig.

 

Sander heeft een rustig, nuchter en zorgzaam karakter. Hij houdt niet van stil zitten. Liever gaat hij klussen, fietsen met Ronja de hond, een spelletje doen met de jongeren of rondom ons huis bezig. 

Gerdien

 

Gerdien heeft haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en heeft veel werkervaring in de zorgsector. Gerdien werkt o.a. met boksend opvoeden en heeft haar SKJ registratie. Gerdien werkt ook als ambulant hulpverlener bij jongeren/jongvolwassenen die op zichzelf wonen en door verschillende oorzaken in de problemen zijn gekomen. Het begeleiden en trainen van deze jongeren naar zelfstandigheid, een leven in de maatschappij is hier onderdeel van en goed te combineren met het gezinshuis.

De stap naar een gezinshuis voor jongeren/ jong volwassenen was gezien de ruime ervaring dan al snel gemaakt. 

Thuis draagt ze zorg voor alles wat er binnen een gezin geregeld moet worden. Als sterke punten heeft Gerdien dat ze zorgzaam is, goed kan organiseren en denkt in oplossingen en niet in problemen. Ze heeft humor, is vrolijk en staat open voor wat er ook maar op haar pad komt.

Ze heeft een groot empathisch vermogen, is geïnteresseerd in de gevoelens en gedachten van anderen

en stemt daardoor makkelijk af. Verder gaat ze graag wandelen met Evi ,bloemschikken of een boek lezen.

 

Gezinshuis "Pieper Smit"

 

Onze boerderij wordt hier in de omgeving "Pieper Smit" genoemd. Deze naam stamt af van de vroegere bewoners, anno 1920. Deze familie Smit heeft hier gewoond met meerdere zonen. Deze zonen waren bekend in de buurt, zowel in positieve zin, dat ze overal in de buurt mee hielpen op de boerderijen, maar ook door het uithalen van het "kattenkwaad".

In de buurtschap wordt het huis nog steeds erna vernoemd en nu prijkt de naam ook op ons gezinshuis! 

Gezinshuis Pieper Smit

Olde Diek 2 A

7245 VS Laren

Gelderland

T: 06 575 94 263

E: info@piepersmit.nl

W: www.piepersmit.nl